Φασολια χαντρες

Published On September 23, 2013 » 239 Views» ΟΣΠΡΙΑ, Συνταγες
 0 stars
Register to vote!

xadreskokkines

 

 

 

Τα μπαρμπουνοφάσουλα γίνονται πολύ νόστιμα είτε σκέτα είτε με κρέας.

Συστατικά
  • 1,5 κιλό φασόλια μπαρμπούνια καθαρισμένα που δίνουν 700 γρ. περίπου καρπό
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1-2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κουτί κονκασέ πολτοποιημένο ή 3-4κούπες φρέσκια ντομάτα ή πασάτα, ακόμα και 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 κούπα νερό
  • Μισό κ.γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γλ. κύμινο (προαιρ.)
  • Λίγο μαϊντανό ψιλ/νο
  • 1 κύβο ζωμό κρέατος βιολογικό (προαιρ.)
  • 3-4 κούπες νερό
Οδηγίες
  1. Ξεφλουδίζουμε τα μπαρμπουνοφάσουλα , βγάζουμε τον καρπό, τα πλένουμε καλά και στραγγίζουμε.
  2. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι , ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Βάζουμε την ντομάτα με τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέτουμε τις χάντρες στην κατσαρόλα με το αλάτι, πιπέρι, κύμινο ή μαϊντανό (προς το τέλος του ψησίματος), ζωμό και νερό.
  4. Ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας συχνά και δοκιμάζοντας αν έχουν ψηθεί.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Ενδιάμεσα ανακατεύετε το φαγητό που ψήνεται σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε νερό ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια.
  • Μπορείτε να προσθέσετε μόνο το κύμινο ή μόνο το μαϊντανό ή και τα δύο.
  • Δεν ρίχνουμε όλο το νερό από την αρχή, αλλά σταδιακά στην πορεία του ψησίματος.
  • Kατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τις κατεψυγμένες χάντρες.

 

 

Πηγή:  http://www.mageirikesdiadromes.gr

Comments

comments

Share this post
Tags

Comments are closed.